Ask for our corporate packages!
16/04/2017
Summer is coming…
25/04/2017

Χρίστος Κονδύλης: «Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και όχι στιγμιαία ανάγκη».

Το Kondylis Fitness Centre πρωτοπορεί στον τομέα της εκγύμνασης και προσφέρει ό,τι νεότερο στο χώρο. Ο Χρίστος Κονδύλης, ιδιοκτήτης του γυμναστήριου, μας δίνει τις δικές του συμβουλές για να κτίσουμε το σώμα που επιθυμούμε, μοιράζεται μαζί μας τις τελευταίες τάσεις, αλλά και το πώς ν’ αποφύγουμε τους ερασιτέχνες.

Ποια προγράμματα και υπηρεσίες προσφέρει το Kondylis Fitness Centre;

Το Kondylis Fitness Centre είναι ένας πολυχώρος εκγύμνασης, αδειούχο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Αποτελείται από:

  • 3 αίθουσές ομαδικών μαθημάτων, όπου οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από πρωτοποριακά προγράμματα-Les Mills Classes, Functional Training Classes, Cross Training Classes,
  • Circuit Training Classes, TRX, Grit, Young Athletes Classes, Spinning Bikes (Les Mills RPM, Les Mills Sprint, Coach by Color)
  • Personal Trainning
  • Free Weight Area και μηχανήματα δύναμης
  • Μηχανήματα αερόβιας άσκησης(διαδρόμοι –ελλειπτικά κ.α)
  • Έναν χώρο για Functional Training.
  • Το Kondylis Fitness Centre προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, καθώς παρέχει πολυτελή αποδυτήρια, χώρο στάθμευσης και απασχόληση παιδιών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Kids Corner).

Ποια είναι η πιο συχνή συμβουλή που δίνεις στους πελάτες σου που θέλουν να χάσουν κιλά ή να κτίσουν σώμα;

Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο στόχος του κάθε αθλούμενου, εκείνο που πρέπει αρχικά να έχει στο μυαλό του είναι ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί ΜΟΝΟ αν το θέλει πραγματικά. Ο κάθε αθλούμενος πρέπει να καταλάβει ότι η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και όχι στιγμιαία ανάγκη.

Είναι ο μοναδικός τρόπος για να είναι κανείς έτοιμος να κάνει κάποιες θυσίες, να υπερβεί τον εαυτό του, να πιέσει τα όρια του να βγει έξω από το comfort zone του. Έτσι, η συμβουλή μου θα ήταν, πίστεψε πραγματικά σε αυτό που θέλεις, πίστεψε ότι μπορεί να γίνει, θα γίνει με μικρά και σταθερά βήματα, με θυσίες αλλά θα γίνει. Η συχνότητα και η ένταση της προπόνησης είναι τα κλειδιά!

Με ποια επιχειρήματα θα προσπαθούσες να πείσεις κάποιον να αγκαλιάσει τη γυμναστική, όχι πια σαν μόδα, αλλά σαν μια πραγματική, ωφέλιμη ανάγκη;

Το βασικό μου επιχείρημα θα ήταν ότι το σώμα μας είναι βασικά ένα ρούχο που φοράμε από τη μέρα της γέννησής μας μέχρι το τέλος. Δεν μπορούμε να του συμπεριφερόμαστε καλά, μόνο με ένα τρόπο παροδικό όσο παροδική είναι και μία μόδα. Είναι πραγματικά σημαντικό να προσέχουμε την υγεία μας και το σώμα μας πάντα και για πάντα. Και είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και απόφαση κατά πόσο θα το κάνει κανείς αυτό με αγάπη και αφοσίωση. Εδώ ταιριάζει η φράση «I am working on myself, for myself, by myself».

Μπορείς να μας χαρίσεις ένα Success Story που βίωσες στον εαυτό σου ή σε άλλους, ικανό να εμπνεύσει όποιον αθλείται, ώστε να μην τα παρατήσει;

Μία περίπτωση που μου έμεινε έντονα στο μυαλό, είναι αυτή μιας κοπέλας που μπήκε στο γυμναστήριο ένα απόγευμα, πριν από τέσσερα χρόνια. Όταν πρωτοήρθε, ήταν υπέρβαρη και με δυσκολία ανέβηκε τις σκάλες. Μέσα από σκληρή δουλειά, πολλές θυσίες και απόλυτη προσήλωση στο στόχο, η κοπέλα αυτή κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να χάσει όλα τα περιττά κιλά. Εκτός από την φυσική της κατάσταση, βελτιώθηκε και η εξωτερική της εμφάνιση. Σήμερα γυμνάζεται ακόμα στο γυμναστήριο μας, είναι ένα άτομο με τρομερές αντοχές και δύναμη. Η γυμναστική είναι πλέον μέρος της ζωής της. Κέρδισε πίσω τη ζωή της!

Πόσες ώρες και πόσες μέρες της βδομάδας βρίσκεσαι στο γυμναστήριο, με τι καταπιάνεσαι συνήθως και πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

Στο γυμναστήριο βρίσκομαι περίπου 55-60 ώρες την εβδομάδα. Είμαι ενεργός instructor των Les Mills Classes, Personal Trainer, ασχολούμαι με τη Διοίκηση και το Marketing του γυμναστηρίου, φροντίζω για την ομαλή λειτουργία του γυμναστηρίου και τη ρύθμιση του προσωπικού. Γενικά, επιτηρώ ό,τι έχει να κάνει με το γυμναστήριο σε καθημερινή βάση.

Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω στην οικογένεια μου.

Ποιο είναι το motto σου;

The best project you‘ll ever work on is you!

Ποια είναι η μεγαλύτερη απόλαυση/ικανοποίηση που σου προσφέρει η δουλειά σου; Αν δεν ήσουν γυμναστής, τι άλλο θα ήσουν;

Τα χαμόγελα ικανοποίησης στα ιδρωμένα πρόσωπα μετά το τέλος μίας προπόνησης. Η ικανοποίηση των αθλητών μου, είναι για μένα απόλαυση. Αν δεν ήμουν γυμναστής…σίγουρα θα ήμουν αργηχός μιας αγέλης (χαχαχα). Δεν έχω φανταστεί ποτέ τον εαυτό μου εκτός αθλητισμού.

Σε προσωπικό επίπεδο που βρίσκεις την ευτυχία;

Στην οικογένειά μου, φυσικά! Στους φίλους και στα ταξίδια.

Πιστεύεις ότι υπάρχουν αντιεπαγγελματίες στο χώρο σας; Πώς μπορεί ο κόσμος να ξεχωρίσει τους ερασιτέχνες από τους pro και τι κινδύνους κρύβει η επιλογή ενός ανειδίκευτου γυμναστή;

Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση των χώρων άσκησης τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε πολυάριθμα γυμναστήρια από ακατάρτιστους προπονητές. Δυστυχώς ο κάθε ένας χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο, μπορεί να ανοίξει ένα μικρό χώρο κάπου, π.χ σε ένα μέρος του σπιτιού του και να αυτοονομαστεί personal trainer. Το γεγονός αυτό επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο μας- στο κράτος (δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες και δεν αποδίδουν τους φόρους-αδήλωτη εργασία) και στον κόσμο (τραυματισμοί).

Συμβουλή μου προς τον κόσμο, για να προφυλαχτεί από τους ερασιτέχνες, είναι να ζητάει την πιστοποίηση για τα ακαδημαϊκά προσόντα του ατόμου που τον προπονεί.

Ποιες είναι οι νέες τάσεις, αν υπάρχουν, εκγύμνασης και τι νέο έχετε εισάγει στο Kondylis Fitness Centre;

Στις μέρες μας ο κόσμος έχει λίγο χρόνο που μπορεί να αφιερώσει στη γυμναστική. Τα HΙΤΤ Workouts είναι δημοφιλή τελευταία, και παρέχουν άριστα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο. Τέτοια προγράμματα παρέχει το Kondylis Fitness Centre είτε σε μορφή Group Personal, είτε σε ατομικό επίπεδο. Υπάρχουν πολλά προγράμματα εκγύμνασης προσαρμοσμένα σε 30’, για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες. Στο Kondylis Fitness Centre όλα τα HΙΤΤ Workouts ελέγχονται καρδιοαναπνευστικά με το πρόγραμμα της Polar Team, για πιο ασφαλή και εποικοδομητική προπόνηση.

Πρόσφατα λανσάραμε και το https://my.kondylisfitness.com για online κρατήσεις για τις τάξεις των Group Personal, για να μπορούν οι πελάτες μας να ενημερώνονται για το προγράμματα, και να προ-κρατούν έγκαιρα τη θέση τους. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται τυχόν παρεξηγήσεις.

Επιμέλεια: Πράξια Αρέστη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φεβρουάριος 1995 - Αύγουστος 2021
▶️Μετά από 26 χρόνια, το Kondylis Fitness Center τερματίζει τη λειτουργία του◀️
Φίλες και φίλοι,
◼️Είναι κάποιοι κύκλοι που δεν θα θέλαμε να κλείσουν ποτέ… Όμως η πορεία της ζωής έχει άλλα σχέδια. Έτσι λοιπόν, και ο δικός μας πιο σημαντικός κύκλος ζωής δυστυχώς κλείνει.
◼️Με βαθιά λύπη σας ανακοινώνουμε ότι το γυμναστήριο μας, Kondylis Fitness Center, τερματίζει τη λειτουργία του, μετά από 26 ολόκληρα χρόνια συνεχούς παροχής υπηρεσιών εκγύμνασης στους συμπολίτες μας.
◼️Πολλοί θα διερωτάστε γιατί πήραμε αυτή τη μεγάλη απόφαση.
◼️Δυστυχώς η παγκόσμια πανδημία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη λειτουργία του δικού μας γυμναστηρίου, όπως και ολόκληρου του κλάδου, ο οποίος έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα.
◼️Οι επιπτώσεις του τελευταίου ενάμιση χρόνου υπήρξαν βαριές, με αποτέλεσμα να καθίσταται αβέβαιη η ίδια η επιβίωση της επιχείρησής μας.
◼️Παράλληλα, η εξέλιξη της πανδημίας δυστυχώς δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα.
◼️Τα δεδομένα αυτά μας υποχρέωσαν να αποδεχθούμε πρόταση που έχουμε λάβει για την παραχώρηση του κτιρίου μας, και κατά συνέπεια τον τερματισμό της λειτουργίας του γυμναστηρίου μας.
◼️Προβληματιστήκαμε βαθιά, σε μια πάλη του συναισθήματος με τη λογική, και καταλήξαμε σε μια δύσκολη απόφαση η οποία πιστεύουμε ότι αποτελεί, υπό τις περιστάσεις, την πιο “ανώδυνη” λύση.
◼️Δεν θέλουμε να δούμε τα όνειρα και τους κόπους 26 χρόνων να σβήνουν, και ένα κτίριο που άλλοτε έσφυζε από ζωή, να μετατρέπεται σε ένα άδειο, έρημο χώρο.
◼️Το Kondylis Fitness Center είναι ένα γυμναστήριο το οποίο γύμνασε γενιές και γενιές, δημιούργησε δυνατές φιλίες και αξέχαστες αναμνήσεις στα μέλη του.
◼️Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, ήταν ένα μικρό γυμναστήριο με μια αίθουσα αερόβιας εκγύμνασης και ένα μικρό χώρο με μηχανήματα αντιστάσεων. Από το 2000, πήρε έγκριση από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και πλέον λειτουργούσε ως ένα από τα πρώτα αδειούχα γυμναστήρια της Κύπρου.
◼️Με την πάροδο του χρόνου, η αγάπη του κόσμου μεγάλωνε, όπως κι εμείς μαζί του.
◼️Μετά τη μεγάλη ανακαίνιση του 2016, μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο πολυχώρο εκγύμνασης περίπου 1000 τετραγωνικών μέτρων, με τρεις υπερσύγχρονες αίθουσες αερόβιας εκγύμνασης: αίθουσα για ομαδικά προγράμματα, αίθουσα Cross Training και αίθουσα ποδηλάτων.
◼️Διέθετε επίσης μεγάλο χώρο οργάνων και ελεύθερα βάρη, παιχνιδότοπο και μοντέρνα αποδυτήρια που το καθιστούσαν ένα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια της Λεμεσού και όχι μόνο.
◼️Οι αναμνήσεις είναι αμέτρητες και τα συναισθήματα όλων μας ανάμεικτα…
◼️Τι να πρωτοθυμηθούμε….. τις ποικίλες εκδηλώσεις, τα τρελά καρναβαλίστικα πάρτι, τα φεστιβάλ με την ασύγκριτη συμμετοχή των μελών μας, τα καλοκαιρινά Beach Parties με τα ξέφρενα γλέντια, τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώναμε με τη μαζική παρουσία όλων σας. Δραστηριότητες που με μεγάλη αγάπη, επαγγελματισμό και αφοσίωση οργάνωνε η οικογένεια του Kondylis Fitness Center.
◼️Όλα όσα βιώσαμε μαζί, στα 26 χρόνια λειτουργίας του Kondylis Fitness Center, έχουν σημαδέψει την ταυτότητα και την ύπαρξή μας και έχουν χαραχθεί βαθιά στην καρδιά μας, για όλη μας τη ζωή.
◼️Γι’ αυτό, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στο αγαπημένο μας προσωπικό, στους συνεργάτες μας, μα πάνω απ’ όλα σε όλα τα μέλη μας, για την διαχρονική στήριξη και την αγάπη τους. Χάρη σε σας το Kondylis Fitness Center άφησε το στίγμα του στην πόλη μας.
◼️Ελπίζουμε η πανδημία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και όλοι όσοι συνάδελφοι συνεχίζουν ακόμη τον αγώνα επιβίωσης, να καταφέρουν να ορθοποδήσουν.
◼️Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλα τα μέλη μας στους νέους αθλητικούς χώρους που θα τους φιλοξενήσουν, ελπίζοντας ότι και εκεί θα δείξουν την ίδια αγάπη και αφοσίωση που χάρισαν απλόχερα σε εμάς.
◼️Ελπίζουμε κι ευχόμαστε, κάπου και με κάποιο τρόπο, στο μέλλον οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν.
🙏🙏🙏Σας ευχαριστούμε,
🔹KONDYLIS FITNESS CENTER🔹